Alt er vand ved siden af ÆRØ

Alt er vand ved siden af ÆRØ SENSOMMERTUR til Eventyrøen ÆRØ

Dansk Senior Dans – Region Fyn – var d. 23. september på ÆRØ med i alt 76 danseglade fynboer.

En superfin tur har det lydt fra alle, der var med. Flot vejr og derfor en fin sejltur på 75 minutter fra Svendborg til Ærøskøbing med kig ud over det Sydfynske Øhav. Ved ankomsten til Ærøskøbing stod 2 guider parate til at overtage hvert sit hold og gelejde os ud på 1 god times spadseretur gennem Ærøskøbings gamle gader med toppede brosten, klatreroser og små velholdte huse med mange små sjove detaljer, hvor vi fik et indtryk af, hvor vigtigt det var for Ærøboerne på beundringsværdig vis stadig at bevare de gamle bygningsmæssige kulturminder intakt, samtidig med at man også i høj grad følger med tiden og lever op til nutidens behov og levestandard, hvilket blandt andet også kan ses af øens mange nye tiltag inden for bæredygtig energi (stort solfangeranlæg og kæmpestore vindmøller, der på årsbasis producerer mere elektricitet end man bruger på selve øen).

Efter en dejlig spadseretur gennem Ærøskøbings idylliske gader, var det tiden at benytte sig af øens otte tilbud om GRATIS BUSKØRSEL på hele øen. Vi kørte nemlig nu ud til RISE gamle skole, hvor vi skulle indtage vores frokost. Tiltrængt – men dejlig – med indbydende TA’ SELV BORD. Efter at ha’ sundet os lidt og fået en hyggelig snak med sidemanden, skulle vi igen have lidt motion.

Denne gang i form af SENIORDANS – selvfølgelig. Det var jo det, vi også var kommet herover for.

Vi sluttede af med kaffe og lagkage i den gamle skole, der lokalemæssigt set også virkelig var ideel for os til sådan et besøg, og kunne fuld af mange dejlige indtryk forlade eventyrbyen Ærøskøbing og sætte kurs mod ’de hjemlige kyster’ med færgen til Svendborg efter en lang og begivenhedsrig dag.

Tak for hyggeligt selskab til alle Helene Kristensen