At blive alene

Det er smerteligt at blive alene. Det gælder både i forbindelse med skilsmisse og dødsfald. I februar døde min kone, Helga, uventet i forbindelse med en kræftsygdom. Der var nok at se til i den første tid, så jeg aflyste undervisningen af mine hold i to uger. Første gang derefter var vanskelig både for danserne og for mig selv. Mine dansere kendte Helga særdeles godt. Hun havde danset på begge hold siden 2009.

Nu kommer jeg til min pointe.

Når man danser seniordans, kan man umuligt blive ved med at være ked af det. Musikken, bevægelserne og ansigterne bringer snart den efterladte tilbage på – næsten – normalt niveau. Det er ligesom en stor familie, der spørger til en og giver en et knus. Jeg har talt med adskillige, som også takker seniordansen for at have bragt dem på fode igen. Vi ved, at der kun er gevinster ved at danse seniordans. Det har Landsforeningen også villet fortælle kommunerne. Så i marts måned har samtlige 98 kommuners sundhedsforvaltning fået et brev herom samt modtaget Danseretningen og den røde folder. Vi har henvist til regionens hjemmeside, hvor kommunen er beliggende. Vi har også tilbudt at komme på besøg og fortælle om vores seniordans. Ligeledes har vi anbefalet vores instruktørkurser. Nu har vi givet kommunerne et godt tilbud og gjort opmærksom på os selv og – det samme kan vi også gøre til større arrangementer, idet Landsforeningen har indkøbt et stort beach flag (til udendørs) og en roll-up (et omvendt rullegardin til indendørs) til alle regioner.

Årets generalforsamling i Randers har afsløret en del udfordringer for Landsforeningen. Vi har stadigvæk et faldende medlemstal, og tilskuddet fra Dansk Idrætsforbund er reduceret langt mere end forventet. Ligeledes er udgifterne til forsendelse af Danseretningen steget voldsomt. Generalforsamling har diskuteret besparelser og forhøjelse af kontingentet. Heldigvis har vi en god kassebeholdning, ligesom vi kan glæde os over en pæn tilgang af nye danseledere.

Vi kan også glæde os til sommer og varme og til de mange tilbud om sommerdans, højskoleophold og rejser. Prøv det! Det vil gøre dig glad!

God sommer!

Bo Røyen, landsformand