En dejlig sensommertur til Ærø

Så oprandt den 15. september som vi var mange der havde glædet os til – både os der sidste år havde en rigtig fin tur til ÆRØ og andre, der på grund af overbooking ikke tidligere havde oplevet Ærø i seniordanseregi. Nu var muligheden der! Da vi kom til Svendborg var Ærøfærgen endnu ikke kommet ind, men kunne skimtes i horisonten, og fantastisk var det lidt senere at følge, hvordan færgen i det smalle havneindløb – flere steder med vel kun 1⁄2 m til bolværkskanten – kunne vende en halv omgang, så den igen lå klar til at sejle forlæns ud af færgelejet. Virkelig imponerende! ”Vi kan nok se, at skipper har prøvet det før!” lød det fra ere sider.

En fin sejltur med en lille smule vipperi, men ikke noget der betød noget. Desværre lå det sydfynske øhav badet i tæt tåge, så udsigten under overfarten var minimal. Men solen kom frem i dagens løb, så øhavet og naturen rundt om viste sig fra sin fineste side på hjemturen.

På Ærø kan man som privat person ganske gratis tage bussen rundt på hele øen. Vi havde imidlertid allieret os med JESPERS BUS- SER og fået booket en guidet tur rundt på øen.

Det viste sig at være en rigtig god idé. Da vi ankom til Ærøskøbing holdt 2 busser parate til at køre for os, og de 2 chauffører var fantastiske til at fortælle om landskabet og de mange små landsbyer, vi kørte igennem, blandet med små anekdoter og hyggelige fortællinger om de mere eller mindre kendte personer der i tidens løb havde boet eller stadig boede rundt omkring på øen. Vi var endda så heldige i Søby havn at se den nye 100% eldrevne færge E/S ”ELLEN” der sejler mellem Søby og Nordals.

Fra de ’Ærøske alper’ nød vi den fantastiske udsigt over det ”Sydfynske Øhav” og kørte herefter forbi herregården Søbygaard eller ’Slottet’ – som det i daglig tale også kaldes – næsten helt ud til Skjoldnæs Fyr. Herfra til Rise gamle skole, hvor en dejlig buffet ventede os. Da alle havde hygget sig med det en times tid, var lidt motion i form af seniordans virkelig på sin plads. Belønningen for anstrengelserne her kom senere i form af eftermiddagskaffen med dejlig lagkage til, før turen igen gik hjemad med færgen til Svendborg efter endnu en fin-fin ÆRØ-tur.

Helene Kristensen