Ensomhed er farlig, især for mænd

Mange pensionister føler sig ensomme. Overgangen fra et langt arbejdsliv til den tredje alder er nok den vanskeligste forandring i vores voksne liv. Men vi kan forkorte den fjerde alder, hvor skrøbelighed og sygdom dominerer, hvis vi holder os aktive. Det er vigtigt at udfordre kroppen fysisk for at styrke immunforsvar og helbred. Men lige så afgørende er gode sociale relationer, et positivt livssyn og daglige hjerneudfordringer.

Især mænd har en tendens til at lukke sig inde i sig selv. Det medfører let misbrug og dårlige vaner. Derfor er det mig en gåde, hvorfor så få mænd går til seniordans. Det kræver jo ingen særlige færdigheder at lære dansene. (Selv om det er mere udfordrende, end det ser ud!) Men frem for alt, så kommer mændene med i et dejligt socialt fællesskab – med mange kvinder!

Dansk Senior Dans er det oplagte valg for enlige. Her kommer andre enlige. I seniordans søger vi ikke individuel konkurrence og ambitioner. Vi dyrker derimod gode sociale relationer og omsorg for andre. Sammen gør vi livet længere – og sjovere!

Jeg har tidligere omtalt Landsforeningens samarbejde med sportsdanserne, folkedanserne og squaredanserne. Her kigger vi på, om der kan skabes en fælles organisation for al dans i Danmark. Jeg har været skeptisk, men ikke afvisende. Nu etablerer vi 4 arbejdsgrupper, der skal drøfte:

1. Kommunikation og jura.

2. Medlemskab og demokratisk opbygning.

3. Kultur og økonomi.

4. Uddannelse og markedsføring.

Disse grupper skal afgive rapport i slutningen af året. Derpå bruges 2020 til at inddrage de 4 organisationers kompetente organer.

I starten af april holdt Danmarks Sportsdanser Forbund stort 50-års jubilæum i Kjellerup. Her afholdt man også danske mesterskaber i latin, standard, hiphop og disco. Det var imponerende. Men Dansk Senior Dans var også med. Vi var 7 par, der dansede Operette Medley. Vi k mange positive reaktioner på vores dans. Så elite og bredde er måske ikke uoverstigeligt langt fra hinanden?

Omtale af vores generalforsamling, den 13. april, kan læses inde i bladet.
Jeg ønsker alle en god sommer med masser af oplevelser og dans!

Bo Røyen, landsformand