Hvad er Rounddans ?

Rounddance er koreograferet og ”cued” standard dans. Hvor der danses de mest populære rytmer som Vals, Twostep (langsom Quickstep), Cha cha cha, Rumba, Tango m.m.

Forskellen mellem Standard dans og Rounddance er, at Round dansene er koreograferet nøjagtig til et bestemt stykke musik. Danselederen ”Cuer” dansen trin for trin. Dansene skal således ikke læres udenad, man lærer kun de forskellige figurer. Præcis det samme sker i Seniordans og i Squaredance, hvor danselederen ”caller” de figurer, der skal danses. I Squaredance vil du til eksempel høre navne som ”Swing your partner, do-si-do og ladys chain”. Og i Rounddance vil du høre ”Pick up, Diamond Turn, og Fishtail”.

Rounddance er i øvrigt meget populær i Amerika som tillægsdans ved Squaredance arrangementer.

Sammenligner man danseformerne, er det lettere at være herre i Rounddance end i standard dans. I standard dans skal herren selv tænke på hvilken figur han vil gøre og hvornår, samtidig med han skal lede sin dame. Parrene følges ikke, og danser ikke de samme figurer.

Danseparrene i Roundance lytter begge til den der ”cuer” dansen. Figurerne er (som beskrevet ovenfor) forud bestemt og koreograferet til musikken. Der danses i ring efter hinanden rundt i salen, og alle gør figurerne samtidig efter ”cuerens” ledelse, og der er ingen partnerskift.

Navnet Rounddance skal ikke forveksles med kredsdanse, hvor danserne går rundt i salen med hinanden i hånden.

Margit.