ISDC Lillehammer i Norge 2019

Der var i alt 267 deltagere rundt om fra hele Europa samt Brasilien, der alle boede på Scandic Hotel Lillehammer. Et kæmpestort og moderne hotel, og for os der boede længst borte fra receptionen, skule vi regne med 10 min til at komme til værelset.

Det var stadig forår i Lillehammer, og der var lidt køligt for at sige det mildt.
Vi havde dog en god aftentur til ”Maihaugen open air museum” et område med gamle huse og stavkirke, ikke langt fra vores hotel, og en 3 timers bustur en formiddag til omegnen. Der var 16 lande repræsenteret med deltagere

fra 2 til 55 personer. Fra Danmark var vi 13. Hvert land fik 50 min, til at fremvise og udlære de 2 medbragte danse fra eget land, og der var et bredt udvalg af forskellige danse. I løbet af ugen var der ”workshops” i Swing, siddedans og mavedans. Om aftenen var der forskellig underholdning og seniordans for alle.

Efter programmet skulle der være fri eftermiddag om torsdagen, men da det var Kristihimmelfartsdag og alt var lukket, blev der taget en beslutning om at gentage nogle af dansene, efter afkrydsning fra deltagerne hvilke danse der var ønsket.

Det danske bidrag Changing Partner (skrevet af Gerda Jensen) var blandt de ønskede gentagelser.
På slutaftenen blev det meddelt, at næste ISDC i 2022 vil blive i Nancy, Frankrig. Der blev optaget 2 nye lande Ungarn og Kroatien. Efter alle landende havde afleveret deres gave til værtslandet, blev der sagt tak for denne gang med afrejse efter morgenmaden dagen efter.

Det var min fjerde ISDC, og absolut én af de bedste.

 

Margit