Knock out! Sendt til tælling!

Det var som at få en kølle i hovedet, da vi den 11. marts pludseligt skulle indstille alle vores aktiviteter på grund af COVID 19. Nu er vi så småt ved at vågne igen. Og vi kan tydeligt mærke, hvor meget vi savner seniordansen.

Men vi skal i gang igen. Landsforeningens bestyrelse har sendt en vejledning ud til danselederne. Vi skal overholde myndighedernes retningslinjer ang. hygiejne og afstand. For os betyder det, at vi p.t. kun kan danse pardans eller line dance. Der findes rigtig mange seniordanse, som kan gennemføres uden partnerskift blot med en mindre justering. Mange danseledere vil begynde her i september og så prøve sig frem.

Det kan nok ikke undgås, at vi kommer til at miste medlemmer. Derfor vil jeg appellere til, at I ikke bare selv betaler kontingentet på kr. 160, men også opfordrer andre til at gøre det. Vi går en vanskelig tid i møde, så sammenhold er en nødvendighed. – Vi måtte desværre aflyse det sidste nummer af Danseretningen. Der var simpelt hen ingenting at fortælle!

Mange af os har glædet os til at danse de nye danse fra CD 20. Men restriktionerne i anledning af COVID 19 har forhindret os i at øve dansene eller at indspille dem på DVD. Derfor bliver det op til den enkelte danseleder selv at finde og tilpasse danse fra CD 20. Landsforeningens generalforsamling blev udsat, ligesom så meget andet. Nu indkalder vi til en ny ordinær generalforsamling. Vi skal blandt andet have valg til bestyrelsen. Rammerne bliver anderledes, idet vi ikke skal have frokost – og heller ikke dans! Se annoncen.

Region Aarhus har fået ny formand. Det er en god kending for mange dansere, nemlig Margit Batz. Tillykke med tjansen! Tak til Maja Davidsen, som i mange år har udført et stort arbejde på posten.

Drøftelserne om dannelse af en ny danseorganisation under Dansk Idrætsforbund fortsætter. Især for Dansk Senior Dans er det en svær øvelse, da vi har direkte medlemskab af Landsforeningen; ikke via en klub eller en forening, som de andre organisationer.

Jeg har i det sidste års tid fortalt om min kærlighed på Falster. Nu har den historie fået en lykkelig afslutning: Annette og jeg er blevet gift. Det gav lys og glæde midt i den mørke Coronatid. Det håber jeg også, at alle dansere vil finde, når de kommer tilbage til dansegulvet.

Bo Røyen, landsformand