Midt i en Coronatid

Vi kommer ikke uden om det: Coronavirus er iblandt os stadig væk, desværre. Vores seniordans i foreningen Nykøbing F. Sydfalster måtte stoppe allerede den 10. marts, hvor jeg skrev til danserne, at vi aflyste denne og næste uge.

Ak ja, det blev mange, mange uger, – resten af sæsonen.

Traditionen hos os er, at vi danser, drikker kaffe og hygger os i min rododendronhave sidst i maj som afslutning på sæsonen. Kunne vi det?

Jeg søgte og ledte og fandt under ”Politiets tiltag mod Covid-19 i Danmark” et svar på spørgsmålet: Er det lovligt at opholde sig flere end 10 personer i et sommerhus? Svaret var: Ja.

Forbuddet mod at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der er flere end 10 personer til stede, gælder ikke private boliger.

Selvfølgelig opfordrede man til at overholde generelle anbefalinger.

Så den 22.05. blev Annette Pfeffer, som også leder dans i foreningen, og jeg enige om at sende dette ud til alle danserne og invitere til dans og kaffedrik i haven den 28. maj. Tilmelding var nødvendig.

Bordene blev stillet op i rækker med god afstand. Hver især medbragte kaffe og kage, – ikke noget med det store fælles kagebord, vi plejer.

Og vi dansede til dejlig seniordansemusik. Men her var det også i rækker mellem bordene, så der måtte lidt kreativitet til, så vi kunne danse ”sammen hver for sig”.

”Politiets tiltag mod Covid-19 i Danmark” var trykt i stor størrelse og sat op ude ved vejen, så forbipasserende, der måske undrede sig over de mange biler, den gode musik og stemning, kunne se, at det var efter reglerne.

Alt i alt en god afslutning på trods.

Astrid Johansen, Seniordans Nykøbing F. Sydfalster.