Ny forening under LDSD

Endnu en ny forening under Landsforeningen Dansk Senior Dans har set dagens lys. Seniordansen i Nykøbing Falster og Væggerløse var i 14 år et af mange tilbud i foreningen Aktiv Fritid.

Jeg har været frivillig, ulønnet aktivitetsleder og danseleder 5 timer om ugen.

Ved Foreningernes Dag, en lørdag i september 2018, hvor alle foreninger kunne reklamere for deres aktiviteter, repræsenterede Seniordansen endnu en gang Aktiv Fritid.

Vi havde, som ved tidligere lejligheder allieret os med Nørre Alslev seniordanserne, så vi var en større gruppe, der kunne reklamere for dansen. Landsforeningens flotte roll-up plakat med teksten: ”Prøv det – du bliver glad” var stillet op.

DET fik bægeret til at flyde over for Aktiv Fritids formand! Astrid skulle ikke bede nogle fra en anden forening om at deltage hos Aktiv Fritid, og vi måtte ikke reklamere for seniordans, kun for Aktiv Fritid. Slutteligt stod der i et langt brev fyldt med anklager, der var bygget på uvidenhed og misforståelser: ”Du kan ikke være aktivitetsleder i Aktiv Fritid og samtidig sidde i bestyrelsen for en konkurrerende forening”. Altså trak jeg mig fra Aktiv Fritid, – vi måtte danne vores egen forening.

Der var fuld opbakning fra danserne

Som en overgangsordning kom vi under Nørre Alslevs vinger, så dansen kunne fortsætte uændret, – tak for det. Tak også for god hjælp fra Maja Møller Davidsen og Vibeke Vestergaard fra Seniordans Randers. Heldigvis var det relativ nemt at få dannet en bestyrelse til vores forening, og den 13.12.2018 havde vi stiftende generalforsamling i ”Seniordans Nykøbing F. Væggerløse”. Vi er 57 medlemmer, selvfølgelig, lige som i Randers og Nørre Alslev, er alle medlemmer i LDSD.

Vi er to danseledere, der underviser lige meget, Annette Pfeffer, kursus 1 i august 2018, men allerede meget dygtig, og undertegnede.

Astrid Johansen,

danseleder og formand i Seniordans Nykøbing F. Væggerløse, sekretær i Seniordans syd for Strømmen.